Ju-Jutsu Kai & BJJIngen Ju-Jutsu denna termin pga instruktörbrist!


Ju-Jutsu Kai är ett effektivt och modernt självförsvar, grundat av Hans Greger. Stilen innehåller tekniker som passar de flesta och alla skall kunna utöva ju-jutsu. Ju-jutsu är självförsvar men också en allsidig motionsform, en traditionsrik budoart och en tuff kampsport med möjlighet till tävling för de som vill. Den breda inriktningen är en viktig orsak till att Ju-jutsu Kai har växt till den största ju-jutsustilen i landet. Ju-jutsu innebär tradition och disciplin, men självklart skall det också vara väldigt roligt att träna!

Ju-jutsu kom till sverige för första gången 1908. 2008 firar vi 100 års jubileumet med pompa och ståt runt hela sverige. Då, i början av 1900-talet var det via sjukgymnasten, boxaren och idrottsmannen Viking Cronholm som precis kommit hem från Sydafrika där han fått lära sig ju-jutsu av en engelsk officer. Den första offentliga uppvisningen var faktiskt i vår grannstad Gävle.

1976 kom den första svenska boken ut om ju-jutsu. Därefter har systemet reviderats ungefär vart 10'e år med nya böcker som följd. Den senaste revideringen gjordes i mars 2005.

Man kan även träna BJJ under denna sektion!